Het schoenherstellersbedrijf in het centrum van Zutphen.

Het team

Ben Benerink

Mijn naam is Ben Benerink en ik ben een schoenmaker in hart en nieren. Sinds de jaren 90 ben ik de eigenaar van schoenmakerij ‘t Centrum in Zutphen, waar ik tot op de dag van vandaag, samen met mijn collega’s, met plezier klanten van advies voorzie en reparaties uitvoer.

Schoenmaker zijn is een vak, dat word je door hard te werken en veel te leren en dat blijf je omdat het gewoonweg het mooiste vak ter wereld is. Het contact met de klant (hopelijk jij dus!) en de glimlach die op het gezicht van de klant verschijnt wanneer de ‘reddeloos verloren’ schoenen in nagenoeg perfecte staat opgehaald worden, is iets wat ik nooit zou willen missen. Daar doe ik het voor. De kers op mijn ‘carrièretaart’ als schoenmaker is dat ik tweemaal op rij uitgeroepen ben tot beste schoenmaker van Nederland en in navolging hiervan is mijn opvolger Mitchel Leijser ook al hard aan de weg aan het timmeren: hij won afgelopen 2013 zilver op de Europese Vakwedstrijden, en daar ben ik meer dan trots op.

Mitchel Leijser

Mijn naam is Mitchel Leijser
Begin 2011 kwam ik in aanraking met het schoenmakersvak, dit doordat een familielid Schoen- en Sleutelservice Huting in Bemmel een leerling zocht. Na enkele maanden had ik al gauw in de gaten dat dit het juiste beroep voor mij was “Schoenen maken”.

In september 2012 ben ik toen gestart aan de Dutch Health Tech Academy in Utrecht. Hier ben ik de opleiding Schoenhersteller gaan volgen. Het eerste jaar heb ik goed afgesloten, en op de Europese Vakwedstrijden in de categorie 1e jaars leerlingen werd ik met zilver bekroond.

In juni 2013 zag ik dat bij Schoenmakerij ’t Centrum een vacature vrij kwam. Bij navraag bleek dat je ook in aanmerking kwam voor overname van de zaak. Dit leek mij het uitgelezen moment om in gesprek te gaan met Ben Benerink. Wij waren er al snel uit en Ben en ik zagen het helemaal zitten. Ik zag een zaak met historische elementen en zag in Ben een vakkundig leermeester. In september 2013 ben ik in dienst getreden.

Ook het tweede schooljaar ben ik met passie begonnen. Ook dit jaar zal ik meedoen aan de Europese Vakwedstrijden, ditmaal als 2e jaars leerling. Ik hoop dat ik ook net zoals Ben nog eens bekroond kan worden met de titel, Beste Schoenmaker van het jaar.

Chanel

Onze enthousiaste weekendhulp.