Het schoenherstellersbedrijf in het centrum van Zutphen.

Het team

Mitchel Leijser

Mijn naam is Mitchel Leijser en sinds 1 januari 2017 eigenaar van Schoenmakerij ’t Centrum.

Begin 2011 kwam ik in aanraking met het schoenmakers vak, dit doordat de schoenmaker in het dorp personeel zocht. Na enkele maanden in de schoenmakerij gewerkt te hebben had ik al gauw in de gaten dat dit het juiste beroep voor mij was “Schoenen maken”.

In 2012 ben ik begonnen aan de Dutch Health Tech Academy in Utrecht. Hier ben ik de opleiding Schoensteller gaan volgen. Dit was erg leerzaam en tijdens het 1e leerjaar werd ik op de Europese Vakwedstrijden bekroond met Zilver.

In juni 2013 zag ik dat bij Schoenmakerij ’t Centrum een vacature vrij kwam. Bij navraag bleek je ook in aanmerking te komen voor overname van de zaak. Dit leek mij het uitgelezen moment om in gesprek te gaan met Ben Benerink. Wij waren er al snel uit en Ben en ik zagen het helemaal zitten. Ik zag een zaak met historische elementen en zag in Ben een vakkundig leermeester. In september 2013 ben ik in dienst getreden.

Het 2e leerjaar was een mooi jaar, ik won de Europese Vakwedstrijden en kreeg goud voor mijn ingezonden schoenen, naast deze prijs mocht ik ook de HBA prijs in ontvangst nemen. Ook mijn leerjaar sloot ik af met een werkstuk en deze werd bekroond met de “Zilveren Hamer”, dit is de hoogste onderscheiding die je als leerling schoenhersteller kan ontvangen. Ik sloot mijn opleiding af met een hele grote glimlach.

In 2014 en 2015 heb ik ook deel genomen in de Europese Vakwedstrijden voor Schoenherstellers, en heb ik de gouden en zilveren prijs in ontvangst mogen nemen.

De afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt richting de overname en afgelopen januari 2017 was het moment dan daar. Ik draaide de sleutel om en stond ineens in mijn eigen schoenmakerij.

Elke dag word ik wakker met een lach en ga ik uw schoenen of lederwaren weer voorzien van een 2e leven. Wat is er nu mooier dan de glimlach van een tevreden klant, wanneer de reddeloos verloren schoenen weer in nagenoeg perfecte staat worden opgehaald? Daar doe ik het voor!

 

Chanel

Hallo,

Ik ben Chanel. Ik ben 17 jaar. Ik woon in Zutphen. In 2015 ben ik het team komen versterken in de winkel.

Nog steeds werk ik hier met volle enthousiasme! U ziet mij het vaakst in het weekend!

Ik help u graag verder met uw schoenen, tassen, jassen etc. Ook probeer ik u het beste advies te geven over al onze producten.

Het leukste vind ik, dat u met een glimlach de winkel uitloopt! Tot snel!