Sinds 1965 het schoenherstellersbedrijf in het centrum van Zutphen.

Kwaliteit

Wij zijn sinds 1965 gevestigd in de Frankensteeg 12 te Zutphen ook toen stond kwaliteit al bij ons hoog in het vaandel. Al deze jaren hebben wij nauwlettend onze markt in de gaten gehouden en allerlei verschillende materialen voorbij zien komen. Hieruit zochten wij de beste en deze zijn wij gaan hanteren in onze winkel. Zoals bijvoorbeeld ons lederen zolen van JR Johan Rendenbach. Dit is een van de weinige lederen zolen die nog op natuurlijke wijze worden gelooid en daardoor sterker en waterdichter zijn dan de chemische gelooide lederen zolen.

Omdat wij onszelf willen uitdagen doen wij als winkel al verschillende jaren mee met de Europese Vakwedstrijden. Verschillende jaren zijn onze vak reparaties dan ook bekroond met de 1e prijs Goud. Wij staan elke dag weer met een glimlach op, om elke reparatie de aandacht te geven die ze verdienen.


“Een paar schoenen weer voorzien van een 2e leven, daarvoor worden ze aan ons gegeven”

Nederlandse Schoenmakers Vereniging Wij zijn lid van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging NSV. Middels regio avonden houden wij samen met collega schoenmakers elkaar op de hoogte van het wel en wee in de schoenmakerij. Kijk op de de website van de Nederlandse schoenmakers vereninging.

SVGB leerbedrijf Wij zijn een erkend leerbedrijf bij SVGB. Neem eens een kijkje op de website van de SVGB met informatie over het kennis- en opleidingencentrum voor uniek vakmanschap. Kijk op de SVGB website.

Stichting Erkenningsregeling schoenhersteller Deze stichting geeft alleen erkening aan gediplomeerde schoenmakers.

Landelijke schoenmakers site Neem eens een kijkje op de website van schoenmakend nederland met tips voor schoenonderhoud en reparatie. Kijk op de landelijke schoenmakers site

Schoenmakers Gilde Namens het Schoenmakers Gilde mogen wij orginele materialen gebruiken voor het repareren van merkschoenen zoals Avang, van Bommel en van Lier. Door het gilde worden we jaarlijks gecontroleerd op het gebied van vakmanschap. Neem een kijkje op de website van de Stichting Schoenmakers Gilde.

Petrie rijlaarzen Schoenmakerij ‘t Centrum repareert en vermaakt Petrie rijlaarzen, rijlaarzen van hoge kwaliteit. Bezoek de Petrie website.

Vakwedstrijd beste schoenmaker van Nederland 1999 Ben Benerink neemt deel aan de vakwedstrijd beste schoenmaker van Nederland. Resultaat: twee maal goud en zilver!

Vakwedstrijd beste schoenmaker van Nederland 2001 & 2003 Ben Benerink neemt wederom deel aan de vakwedstrijden. Dit keer 2 maal op rij: twee maal goud en kampioen van Nederland!

Europese Vakwedstrijd 2013 Mitchel heeft als eerstejaars leerling zilver behaald! Europese Vakwedstrijd 2014 Mitchel heeft als tweedejaars leering goud behaald! Resultaat: 9.7. Tevens uitgeroepen door het HBA als categorie winnaar Beste Leerling!